Goedkoospte zonvakanties Italie

Er even lekker tussen tijdens je zonvakantie in Italië

Italië heeft zoveel plaatsjes waar het uitzicht zo van een ansichtkaart lijkt te komen. Geen wonder dat ‘La vita e bella’ hier het levensmotto is, want het leven in Italië is werkelijk wonderschoon. Bezoek het romantische Venetië of geniet van de uitgestrekte landschappen in Toscane. Om het Gardameer kun je uitstekend kamperen en in Pompeï bewonder je de unieke geschiedenis van dit kleine stadje. Een zonvakantie in Italië is ontzettend veelzijdig en geschikt voor alle leeftijden.

Goedkope zonvakantie Italie

Zonvakantie Italië Gardameer

Een zonvakantie in Italië Gardameer is onvergetelijk. Het Gardameer is het grootste meer in Italië. Rondom dit gebied vind je diverse hotels, luxe all inclusive resorts, maar je kunt er ook je tent opzetten op een gezellige camping. Een zonvakantie in Italië Gardameer bestaat voornamelijk uit genieten van de zon en de natuur. Maak uitstapjes naar de mooie steden die rond het Gardameer liggen, zoals het middeleeuwse Desenzano del Garda met eeuwenoude burchten en de opgravingen van een oude Romeinse villa. In Bardolino kun je de heerlijkste DOC wijnen proeven en er is zelfs een wijnmuseum te vinden. In de restaurants rondom het Gardameer staan er voornamelijk verse visschotels op het menu, maar je kunt hier uiteraard ook genieten van verrukkelijke pastagerechten, Italiaanse worst of een smaakvol kaasplankje

De beste bezienswaardigheden

In Italië is het heel aantrekkelijk om dagenlang met je ogen dicht in het zonnetje te luieren. Maar het land heeft zoveel moois te bieden dat het bijna zonde zou zijn als je daar niet iets van meegekregen zou hebben. Bezoek tijdens je zonvakantie in Italië op z’n minst een aantal culturele hoogstandjes, zoals het Colosseum in Rome, de kathedraal in Florence, de toren van Pisa of de Rialtobrug in Venetië. Wie geen zin heeft in drommen toeristen kan ook tochten maken door het schilderachtige landschap van Toscane of fietsen langs de kust van Sicilië.

Weer Italie

Weer Italie

 

Zonvakantie Italië vliegtuig

Een zonvakantie in Italië kun je eenvoudig met de auto ondernemen. Vanuit Amsterdam ben je binnen 16 uur al over de Italiaanse grens. Maar wie echt het meeste uit zijn vakantie wil halen kiest voor een zonvakantie naar Italië met het vliegtuig. Vanaf Schiphol kun je namelijk al binnen anderhalf uur al in Milaan zijn, waardoor je langer van je vakantietijd kunt genieten. Een zonvakantie naar Italië met het vliegtuig hoeft niet duur te zijn. Wie de aanbiedingen in de gaten houdt kan heel voordelig een retourtje boeken.